osavi TRAN NORWESKI 1000 ml (90 szt.)
Na stanie:
Czas dostępności: Dostępny od ręki
Cena jednostkowa: 0.54 PLN / szt.
Numer katalogowy: 923979
Indeks/kod produktu: 5904139923979
Waga: 0.35 kg
Wymiar: 90 szt.
Producent: Osavi
Opis produktu osavi TRAN NORWESKI 1000 ml (90 szt.)
OSAVI TRAN NORWESKI 1000 mg
CYTRYNA
Suplement diety Osavi w formie kapsułki miękkiej zawierającej olej pozyskiwany z dzikiego dorsza atlantyckiego (Gadus morhua) poławianego w sposób zrównoważony. Zawiera wysokie stężenie niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (DHA i EPA) w wysoce przyswajalnej formie trójglicerydów (TG).
Szukasz sposobu na poprawę ogólnej kondycji organizmu? Olej z wątroby dorsza – dzięki zawartości drogocennych kwasów omega-3 oraz witamin A i D – zadba o Twój układ sercowo-naczyniowy, mózg, wzrok i odporność. W czym jeszcze może pomóc? Sięgnij po Tran Norweski 1000 mg i poczuj różnicę. Olej z wątroby dorsza jest bardzo dobrym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 (DHA i EPA) oraz witamin A i D. Kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania układu sercowo-naczyniowego. Witamina A wspiera dobre widzenie, a wraz z witaminą D pomaga w optymalnym działaniu układu odpornościowego. Warto podkreślić, że kwas dokozaheksaenowy (DHA) wspiera także pracę mózgu oraz dobre widzenie. Odgrywa także kluczową rolę w okresie ciąży i wczesnego dzieciństwa. Olej z wątroby dorsza jest bogaty w witaminę A, która wspiera wiele procesów fizjologicznych – m.in. przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu żelaza, pomaga zachować zdrową skórę czy odgrywa rolę w procesie specjalizacji komórek. Z kolei witamina D wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego i prawidłowy przebieg reakcji zapalnej, przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mięśni i bierze udział w procesie podziału komórek. Kwas dokozaheksaenowy (DHA) i kwas eikozapentaenowy (EPA) należą do długołańcuchowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3. Głównymi źródłami tych drogocennych kwasów są tłuste ryby. Olej z wątroby dorsza jest jedynym z najlepszych źródeł kwasów tłuszczowych omega-3 (DHA i EPA), dodatkowo jest bogaty w witaminy A i D. Tradycja jego stosowania jako produktu wspierającego ogólną kondycję organizmu sięga epoki Wikingów . Olej ten był istotnym elementem diety nordyckiej. Ze względu na jego dobroczynne właściwości nazwano go „złotem oceanu”. Witamina A występuje w produktach pochodzenia zwierzęcego i roślinnego – dobrym jej źródłem jest wątroba ryb, pozostałe to m.in.: żółtka jaj kurzych, mleko, ser oraz mango, bataty i kukurydza. Witaminę D pozyskuje się głównie przez syntezę skórną, która zachodzi podczas ekspozycji na słońce. Dostarczyć ją można również dzięki spożywaniu tłustych ryb czy żółtek jaj, jednak często źródła dietetyczne nie wystarczają, by pokryć dzienne zapotrzebowanie. W zadbaniu o odpowiednią podaż kwasów tłuszczowych omega-3, witaminy A i witaminy D, pomocne może być suplementowanie oleju z wątroby dorsza.
SKŁAD: Olej z wątroby dorsza, otoczka (żelatyna wołowa, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, woda, naturalny aromat cytrynowy), przeciwutleniacz: DL-alfa-tokoferol, palmitynian retinylu, cholekalcyferol.
SPOSÓB UŻYCIA: 1-2 kapsułki popijając wodą. Sugerujemy przyjmować 1-2 kapsułki z posiłkiem.