Moje konto Moje konto
Koszyk jest pusty

EcoBlik (herbaty klasyczne)

  • EcoBlik AMBROZJA Ukojenie dla gardła - herbatka ziołowa EcoBlik - ecoblik-logo.jpg

    Herbatka EcoBlik Ambrozja to pachnąca letnim słońcem herbatka, doskonały sposób na dokuczliwe zimno. Przyjemnie rozgrzewająca, subtelnie łączy w sobie delikatność macierzanki i rumianku oraz wyrazisty charakter czarnego bzu, cząbru i owoców jarzębiny. Polecana do popijania zarówno na co dzień, jak i od święta.

     

    70 g.

  • EcoBlik ASSAM Herbata czarna liściasta EcoBlik - ecoblik-logo.jpg

    Czarna herbata Assam pochodzi z północno-wschodnich Indii, a dokładniej z prowincji o tej samej nazwie. Ten słoneczny indyjski region słynie z produkcji wybornych herbacianych mieszanek i jest pod tym względem jednym z największych na świecie. Herbata Assam charakteryzuje się bardzo wysoką jakością. Ma niezwykły aromat i bogaty, łatwo rozpoznawalny smak. W jej smaku wyczuwa się przyjemną cierpkość i intensywność. Te cechy zawdzięcza dużemu stężeniu związków roślinnych - garbnikom. Warto więc skosztować Assam i delektować się jej bogatymi nutami smakowymi. Herbata ma przyjemny aromat i ze względu na swoją czystą, bordową barwę pięknie prezentuje się w filiżance. Dzięki wyrazistemu smakowi, skutecznie pobudza i dodaje energii – stąd szczególnie polecana jest o poranku. To idealna herbata na rozpoczęcie udanego dnia i wspaniała propozycja dla miłośników herbaty, którzy lubią wyraziste nuty smakowe. Doskonale smakuje również z mlekiem i brązowym cukrem. 

     

    130 g.

  • EcoBlik BANCHA Herbata zielona liściasta EcoBlik - ecoblik-logo.jpg

    Herbata Bancha to klasyka wśród japońskich zielonych herbat, pozyskiwana jest z tych samych obszarów i krzewów co Sencha. Do jej produkcji wykorzystuje się jednak listki zerwane z niższych pędów lub zebrane w sezonie letnim oraz jesiennym. Herbata Bancha pozwoli każdemu na dobre rozsmakować się w zielonej herbacie. Charakteryzuje się delikatną słodyczą, tworzy idealne tło dla trawiastych, ziołowych akcentów. Zielonożółty napar osnuty jest orzeźwiającym roślinnym aromatem. Powszechnie uznawana jest za doskonałą herbacianą propozycję na co dzień, stanowi wspaniałe dopełnienie codziennych posiłków. Podawana na zimno ujawni z kolei swój orzeźwiający charakter. Warto spróbować jej również z dodatkiem miodu, mięty lub imbiru.

     

    100 g.

  • EcoBlik DERJEELING Herbata czarna liściasta EcoBlik - ecoblik-logo.jpg

    Herbata Darjeeling pochodzi z Indii, a dokładniej z prowincji o tej samej nazwie. Ten górzysty region słynie ze swoich malowniczych krajobrazów i bardzo dobrych warunków dla ekologicznej uprawy herbaty. Okres zrywania liści, pąków oraz kwiatów dla Darjeeling przypada pomiędzy marcem a miesiącami jesiennymi. Darjeeling niekiedy nazywana jest szampanem wśród herbat – ze względu na swoje ekskluzywne pochodzenie oraz delikatnie wyczuwalną winną woń muszkatołowca korzennego. W zależności od okresu zbiorów, mogą pojawić się także słodkie, a czasem nawet owocowe nuty. Biorąc pod uwagę inne odmiany czarnych herbat, tę wyróżnia delikatność i mniejsza cierpkość.

     

    110 g.

  • EcoBlik GUNPOWDER Herbata zielona liściasta EcoBlik - ecoblik-logo.jpg

    Herbata Gunpowder pochodzi z Chin, a dokładnie z prowincji Zhejiang i jest znana i ceniona w tamtejszych rejonach już od VII wieku, czyli od panowania dynastii Tang. W herbacianej klasyfikacji chińskiej zalicza się ją do rodzaju perłowych, a to ze względu na wyjątkowy kształt – listki zwinięte są w małe kuleczki o nieregularnym kształcie. Z tego też powodu Europejczycy nazwali ją Gunpowder, co oznacza proch strzelniczy. Liście herbaty charakteryzują się ciemnym kolorem o srebrzystym bądź szarym odcieniu. Spośród wielu gatunków zielonej herbaty, to właśnie Gunpowder jest jedną z mocniejszych i bardziej intensywnych w smaku. Jej miłośnikami są osoby, które cenią sobie wyrazistość oraz cierpki, lekko gorzkawy posmak.

     

    110 g.

  • EcoBlik KSIĄŻĘCA Wsparcie prawidłowej wagi ciała - herbatka ziołowa EcoBlik - ecoblik-logo.jpg

    Herbatka EcoBlik Książęca to niezwykle lekka i orzeźwiająca w smaku herbatka ziołowa. Stanowi ona idealne połączenie trzech składników – kłącza perzu, morwy białej oraz czarnego bzu, który dodatkowo nadaje jej pięknego, kwiatowego aromatu. Doskonała dla osób szczególnie dbających o linię i prowadzących zdrowy tryb życia.

     

    50 g.

  • EcoBlik MAGNACKA Odprężenie organizmu - herbatka ziołowa EcoBlik - ecoblik-logo.jpg

    Herbatka EcoBlik Magnacka to kojąca w smaku mieszanka pięciu ziół. Bogaty aromat wyrazistego dziurawca, orzeźwiającej melisy i delikatnego rumianku nie tylko wprowadza w doskonały nastrój, ale także buduje ład i porządek podczas zabieganego dnia. To także idealny sposób na dobre samopoczucie wieczorową porą.

     

    90 g.

  • EcoBlik OOLONG Herbata czerwona liściasta EcoBlik - ecoblik-logo.jpg

    Herbata Oolong pochodzi z krajów azjatyckich: Chin, Indii, Tajwanu. Nazywa się ją także herbatą szmaragdową, niebieską, turkusową, smoczą lub ulung. Według chińskiej klasyfikacji zalicza się ją do grupy herbat niebieskich, według polskiej -  najczęściej do czerwonych. Jej liście są delikatnie poddawane słabej fermentacji. Proces pozyskiwania Oolong jest bardzo skomplikowany, a każdy z jego etapów ma oddzielną nazwę. Zaczyna się suszeniem liści na słońcu lub wietrze, a kończy prażeniem. To właśnie dzięki tej ostatniej fazie, tzw. niebieską herbatę odróżnia od czarnej – jest przez to znacznie mniej cierpka w smaku i delikatniejsza dla żołądka. Oolong cechuje także wysoka zawartość tanin oraz garbników roślinnych. Zawiera tylko nieznaczne ilości kofeiny. Oolong  charakteryzuje się łagodnym smakiem, o nutach słodkawych, a nawet owocowych.

     

    70 g.

  • EcoBlik PAI MU TAN Herbata biała liściasta EcoBlik - ecoblik-logo.jpg

    Pai Mu Tan to jedna z najbardziej klasycznych oraz najlepszych białych herbat. Pochodzi z Fujianu, południowo-wschodniej prowincji Chin. Pai Mu Tan stanowi mieszankę młodych listków oraz pączków krzewu da bai, a także shui xian bai. Zbiorów dokonuje się na początku wiosny - w marcu i kwietniu, a zadanie to wymaga dużej ostrożności – należy uważać, aby nie uszkodzić delikatnych gałązek herbaty. Nazwa Pai Mu Tan, czyli Biała Piwonia, wzięła się od podobieństwa pąków i listków mieszanki do tego popularnego kwiatu. Pai Mu Tan cechuje kwiatowy zapach, czysty i zielonkawy, wręcz lekko złocisty kolor naparu oraz orzeźwiający i przyjemny smak. Pai Mu Tan bywa określana również mianem eliksiru młodości - ze względu na wysoką zawartość antyoksydantów. To także bogate źródło witamin - w tym witaminy C oraz polifenoli.

     

    100 g.

1 2