Ostatnio oglądane produkty
-
Farmona FACE ROLLER Aktywny koncentrat anti-ageing do zabiegów mezoterapii mikroigłowej
Farmona Face Roller Aktywny koncentrat anti-ageing do zabiegów mezoterapi mikroigłowej polecany do skóry dojrzałej, z widocznymi objawami starzenia, z oznakami utraty jędrności i elastyczności skóry, spadku gęstości skóry, zmarszczkami płytkimi i głębokimi oraz skóry suchej. Farmona Face Roller Aktywny koncentrat anti-ageing do zabiegów mezoterapi mikroigłowej stymuluje mikrokrążenie, zwiększena elastyczność, jędrności i gęstości skóry oraz spłyca zmarszczki i bruzdy. Remodeluje twarzy, regeneruje, odmładza, nawilża, dotlenia oraz poprawienia koloryt i kondycję skóry.
5 x 5 ml
-
EcoBlik BANCHA Herbata zielona liściasta
Herbata Bancha to klasyka wśród japońskich zielonych herbat, pozyskiwana jest z tych samych obszarów i krzewów co Sencha. Do jej produkcji wykorzystuje się jednak listki zerwane z niższych pędów lub zebrane w sezonie letnim oraz jesiennym. Herbata Bancha pozwoli każdemu na dobre rozsmakować się w zielonej herbacie. Charakteryzuje się delikatną słodyczą, tworzy idealne tło dla trawiastych, ziołowych akcentów. Zielonożółty napar osnuty jest orzeźwiającym roślinnym aromatem. Powszechnie uznawana jest za doskonałą herbacianą propozycję na co dzień, stanowi wspaniałe dopełnienie codziennych posiłków. Podawana na zimno ujawni z kolei swój orzeźwiający charakter. Warto spróbować jej również z dodatkiem miodu, mięty lub imbiru.
100 g.
-
EcoBlik ASSAM Herbata czarna liściasta
Czarna herbata Assam pochodzi z północno-wschodnich Indii, a dokładniej z prowincji o tej samej nazwie. Ten słoneczny indyjski region słynie z produkcji wybornych herbacianych mieszanek i jest pod tym względem jednym z największych na świecie. Herbata Assam charakteryzuje się bardzo wysoką jakością. Ma niezwykły aromat i bogaty, łatwo rozpoznawalny smak. W jej smaku wyczuwa się przyjemną cierpkość i intensywność. Te cechy zawdzięcza dużemu stężeniu związków roślinnych - garbnikom. Warto więc skosztować Assam i delektować się jej bogatymi nutami smakowymi. Herbata ma przyjemny aromat i ze względu na swoją czystą, bordową barwę pięknie prezentuje się w filiżance. Dzięki wyrazistemu smakowi, skutecznie pobudza i dodaje energii – stąd szczególnie polecana jest o poranku. To idealna herbata na rozpoczęcie udanego dnia i wspaniała propozycja dla miłośników herbaty, którzy lubią wyraziste nuty smakowe. Doskonale smakuje również z mlekiem i brązowym cukrem.
130 g.
-
EcoBlik SENCHA Herbata zielona liściasta
Herbata Sencha obecnie jest najbardziej popularną zieloną herbatą na świecie. Jej nazwa w tłumaczeniu oznacza herbatę duszoną, co ma związek ze sposobem jej produkcji. Liście są najpierw poddawane bardzo krótkiemu sparzeniu, a następnie suszy się je strumieniem ciepłego powietrza. Stąd też nie są one zmielone, a jedynie zwinięte w pionowe ruloniki. Sencha to herbata szlachetna, o bardzo przyjemnym i delikatnym smaku oraz miłym, lekko trawiastym aromacie. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno – dla orzeźwienia.
100 g.
-
EcoBlik OOLONG Herbata czerwona liściasta
Herbata Oolong pochodzi z krajów azjatyckich: Chin, Indii, Tajwanu. Nazywa się ją także herbatą szmaragdową, niebieską, turkusową, smoczą lub ulung. Według chińskiej klasyfikacji zalicza się ją do grupy herbat niebieskich, według polskiej - najczęściej do czerwonych. Jej liście są delikatnie poddawane słabej fermentacji. Proces pozyskiwania Oolong jest bardzo skomplikowany, a każdy z jego etapów ma oddzielną nazwę. Zaczyna się suszeniem liści na słońcu lub wietrze, a kończy prażeniem. To właśnie dzięki tej ostatniej fazie, tzw. niebieską herbatę odróżnia od czarnej – jest przez to znacznie mniej cierpka w smaku i delikatniejsza dla żołądka. Oolong cechuje także wysoka zawartość tanin oraz garbników roślinnych. Zawiera tylko nieznaczne ilości kofeiny. Oolong charakteryzuje się łagodnym smakiem, o nutach słodkawych, a nawet owocowych.
70 g.
-
EcoBlik ROOIBOS Herbata liściasta
Rooibos bardzo często zaliczany jest do rodziny herbat, mimo że pochodzi zupełnie z innej grupy roślin i nie jest spokrewniony z krzewem herbacianym. Nazywany czerwonokrzewem, występuje w Afryce, gdzie popularny jest od wielu wieków i ceniony ze względu na smak oraz właściwości zdrowotne. Do Europy przybył dopiero w poprzednim stuleciu, stając się alternatywą dla herbacianych naparów. Rooibos wyróżnia się swoim bardzo charakterystycznym smakiem. Jest on łagodny, niezwykle słodki, przywołujący na myśl miód, a jednocześnie intensywny - wyraźnie ziołowy. To połączenie sprawia, że Rooibos jest wyjątkowy. Co więcej, zawiera żelazo, cynk i fluor, a nie zawiera kofeiny ani teiny.
140 g.
-
EcoBlik KURDYBANEK BLUSZCZYK Herbatka ziołowa (Glechoma Hederacea)
Kurdybanek bluszczyk to zioło szeroko znane w Europie. Występuje na większości jej terenów, a w Polsce klasyfikuje się go jako roślinę pospolitą, rosnącą najczęściej w lasach i na przydrożach. Kurdybanek jest miododajny, zbieramy go od kwietnia do czerwca. Doskonały jako przyprawa do dań lub ziołowy napar.
60 g.
-
EcoBlik DERJEELING Herbata czarna liściasta
Herbata Darjeeling pochodzi z Indii, a dokładniej z prowincji o tej samej nazwie. Ten górzysty region słynie ze swoich malowniczych krajobrazów i bardzo dobrych warunków dla ekologicznej uprawy herbaty. Okres zrywania liści, pąków oraz kwiatów dla Darjeeling przypada pomiędzy marcem a miesiącami jesiennymi. Darjeeling niekiedy nazywana jest szampanem wśród herbat – ze względu na swoje ekskluzywne pochodzenie oraz delikatnie wyczuwalną winną woń muszkatołowca korzennego. W zależności od okresu zbiorów, mogą pojawić się także słodkie, a czasem nawet owocowe nuty. Biorąc pod uwagę inne odmiany czarnych herbat, tę wyróżnia delikatność i mniejsza cierpkość.
110 g.
-
EcoBlik GUNPOWDER Herbata zielona liściasta
Herbata Gunpowder pochodzi z Chin, a dokładnie z prowincji Zhejiang i jest znana i ceniona w tamtejszych rejonach już od VII wieku, czyli od panowania dynastii Tang. W herbacianej klasyfikacji chińskiej zalicza się ją do rodzaju perłowych, a to ze względu na wyjątkowy kształt – listki zwinięte są w małe kuleczki o nieregularnym kształcie. Z tego też powodu Europejczycy nazwali ją Gunpowder, co oznacza proch strzelniczy. Liście herbaty charakteryzują się ciemnym kolorem o srebrzystym bądź szarym odcieniu. Spośród wielu gatunków zielonej herbaty, to właśnie Gunpowder jest jedną z mocniejszych i bardziej intensywnych w smaku. Jej miłośnikami są osoby, które cenią sobie wyrazistość oraz cierpki, lekko gorzkawy posmak.
110 g.